Dan Puric si Curtea Domneasca

by

Articol preluat de pe blogul ARGEDAVA

iunie 17, 2010 de goru geo

17 Iunie 2010, orele 17:09 – Isi face aparitia maestrul intr-o sala mult prea mica pentru un om care a cucerit miile de romani si nu numai cu vorbe mult prea inaltatoare.

Dan Puric si-a propus sa ne vorbeasca intr-o seara cu totul minunata pe care a trait-o Curtea Domneasca intr-un mod cat mai simplu pentru omul simplu.

Dan Puric spune glume  serioase, Dan Puric filozofeaza cu umor, Dan Puric se intalneste cu oamenii pentru a-i indruma, pentru a-i initia, pentru a le expune, nu intr-un mod sofisticat, nu intr-un mod aberant, faptul ca Neamul nostru a reusit sa existe si va exista numai prin Dumnezeu. Prin Credinta, Nadejde, Dragoste.

Dan Puric nu cauta sa ne arate cat de rau am ajuns, el incearca sa restituie adevarata valoare, adevarata putere pe care o are romanul.

Ne-a aratat asta-seara ca Romania nu este reprezentata de mafia de la guvernare, Romania este reprezentata de valorile ei, de cultura si civilizatia strabuna, pe care nu o cunoaste baba aceea de la sat, care face metanii si rugaciuni, ci acele valori pe care baba le simte. Nu are sateanul habar de bravul Burebista care a cutremurat un intreg imperiu sau de maretul Decebal care s-a sinucis decat sa-i serveasca lui Traian si ambitiilor sale desarte. Sateanul nu stie, sateanul simte, simte ca ii curge prin vene sangele stramosilor care s-au jertfit pentru binele nostru.

Iata, a venit vremea aceea de care ne profeteau Valeriu Gafencu, Ioan Ianolide si multi alti sfinti ai inchisorilor comuniste: era socialismului a trecut cum a trecut, dar ne asteapta ceva mai greu.

L-am vazut pe Dan Puric uitandu-se in sala in timp ce ne vorbea despre iubire, despre iubirea neamului. Probabil se intreba de ce sunt atat de putini tineri care au venit sa-l afle, sa afle ce inseamna Tara Romaneasca.

Dan Puric ne-a raspuns, noi insine am raspuns: pentru ca cei 90% dintre batrani au trait in vremea comunismului si stiu ce a adus acesta, iar tineretul inca nu a aflat. Nu este interesat. Nu vrea sa afle. A venit era digitala, toti stau cu ochii in calculatoare.

Dar a venit vremea sa ne trezim!

A venit vremea sa le aratam strabunilor nostri ca ei traiesc prin noi, ca noi traim datorita lor, datorita jertfelor lor.

Multumim Dan Puric pentru informatiile aduse astazi noua! Multumim Maestre! Multumim unui om frumos!

pt. conformitate:

http://gorugeo.wordpress.com/2010/06/17/dan-puric-si-curtea-domneasca/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: