Parteneriat de promovare a tradiţiilor şi obiceiurilor păstoreşti

by

În parohia Corbi din judeţul Argeş, în ziua de cinstire a Sf. Mc. Ştefan, s-a pus bazele unui parteneriat între Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi Arhiepiscopia Râmnicului. Scopul acestuia este legat de promovarea tradiţiilor şi obiceiurilor strămoşeşti păstrate în localităţile Corbi de Argeş şi Vaideieni de Vâlcea.

Parteneriat de promovare a tradiţiilor şi obiceiurilor păstoreşti

Cele două sate au ca ocupaţie generală păstoritul, fiind formate după anul 1740 prin contopirea populaţiei autohtone din partea sudică a Carpaţilor, cu ardelenii veniţi din Mărginimea Sibiului, mai precis din comuna Jina.

Evenimentul desfăşurat în parohia Corbi a început astăzi cu Sfânta Liturghie arhierească oficiată în biserica ,, Sf. Treime,, din localitate , de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului şi Preasfinţitul Emilian, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Evenimentul a continuat cu organizarea unui Festival de cântece, jocuri, colinde, obiceiuri şi port tradiţional corbenesc, intitulat ,, CORVUS CORAX,,..

În baza parteneriatului încheiat cu Arhiepiscopia Râmnicului, un eveniment asemănător va avea loc în localitatea Vaideieni, în ziua de 1 ianuarie 2012, urmând ca la ediţiile viitoare cele două parohii să prezinte programe comune de promovare a tradiţiilor şi obiceiurile păstoreşti.

În cadrul Festivalului organizat astăzi în comuna Corbi a fost prezent şi grupul vocal ,, Brevis Cuartet,, care a prezentat în faţa publicului un frumos program de colinde.


SURSA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: