Cum lucreaza credinta

by

Se spune ca o batranica evlavioasa, iesea in fiecare zi pe veranda micutei sale case si dupa ce facea trei inchinaciuni, spunea cu glas tare:
-Doamne laudat fie numele Tau in veac si in veac!
Ei bine tot in fiecare dimineata, un vecin de-al batranei plin de rele, un ateu declarat si dusman al Bisericii, urla din toti rarunchii:
-Nu exista Dumnezeu babo!
Si lucrurile au continuat asa mai multa vreme.
Timpul a trecut si batranica noastra a ajuns sa fie la stramtoare. Viata se cam scumpise si nu ii mai ajungeau banii de mancare.
Intr-o dimineata ca oricare alta, batranica iese iar pe veranda. Ateul nostru bine inteles ca o pandea dupa perdele pentru a o putea iar cicali cu nebunia lui. Numa ca de data asta, batranica aflata pe veranda il ruga pe Dumnezeu cu lacrimi in ochi, sa o ajute cu ceva alimente ca nu mai poate rabda de foame iar la final incheie tot cu:
-Doamne laudat fie numele Tau in veac si in veac!
A doua zi, dimineata cand iese din casa, pe veranda se aflau alimentele pentru care se rugase fierbinte cu o zi inainte si plina de bucurie striga iar:
-Doamne laudat fie numele Tau in veac si in veac!
Atunci ateu nostru tasneste din casa sa si striga infuriat:
-Ha! Eu am cumparat alimentele baba nebuna si nu Dumnezeul tau ala la care te rogi ca proasta toata ziua. Uite ca in sfarsit ti-am demonstrat si poate ai sa pricepi si tu ca nu exista Dumnezeu.
Batranica se uita la el si zambeste bland, apoi ingenunchind si ridicandu-si bratele catre cer spuse:
-Doamne laudat fie numele Tau in veac si in veac! Nu numai ca mi-ai dat de mancare asa dupa cum cu umilinta ti-am cerut, dar l-ai facut pe insusi satana, prin sluga lui, sa plateasca pentru ea si sa mi-o aduca acasa.
„O baba murdara pe picioare, care sta în fata icoanei Maicii Domnului în biserica, fata de un laureat al premiului Nobel ateu – baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, asta moare asa, dihor.” – Petre TUTEA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: